Bojana VUKOJEVIĆ
Slikarica

Bojana Vukojević (Zadar, 1979.), profesorica likovne kulture, diplomirala je 2007. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, specijalizirajući slikarstvo. Od 2009. godine radi kao nastavnik stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Tijekom svojeg profesionalnog razvoja bila je u doticaju s različitim umjetničkim praksama. Srednju plesnu školu završila je u Zadru (GŠ Blagoje Bersa), gdje je plesala u prvoj postavi Zadarskog plesnog ansambla. Bila je kreativni voditelj Dramsko-plesnog ansambla ByElla, a ostvarila je i nekoliko cjelovečernjih predstava u zadarskom HNK. Veliko iskustvo rada na području vizualne umjetnosti stekla je kao umjetnička voditeljica projekta Dolazak u baštinu u suradnji s J. Zankijem, te u organizaciji zadarskog Sveučilišta. Svoje ilustracije i likovne radove prezentirala je na jednoj samostalnoj i na nekoliko skupnih izložbi.

Svoje bogato iskustvo u području likovne pedagogije primjenjuje u radu s djecom i mladima kroz rad u školi, ali i na mnogim likovnim radionicama ili umjetničkim projektima, a posebni značaj daje likovnom istraživanju na području ilustracije, umjetničke instalacije i land arta. Vjeruje kako umjetnost može potaknuti razvoj mašte i otkriti nepoznate sposobnosti pojedinaca, a time značajno pridonijeti stabilnom razvoju djece i mladih.