Unikatan projekt

Unikatan projekt

Zadar Organ Festival prvi je orguljaški festival na zadarskom području i jedini festival ovakvog tipa u Hrvatskoj koji orguljaške koncerte spaja s interdisciplinarnim i multimedijalnim performansima. Projekti ZOF-a promoviraju Zadar i suvremene umjetničke tendencije, preispituju tradicionalne okvire u doživljaju orgulja i umjetnosti uopće, ruše stereotipe vezane za orgulje, šire percepciju o izražajnim mogućnostima instrumenta te potiču slobodno i kreativno izražavanje. U svoju slojevitu strukturu integrira povijest Zadra i njegovo disanje kroz stoljeća te podiže vrijednost nedovoljno poznatih zadarskih instrumenata.

Edukativna misija

Edukativna misija

Projekti Zadar Organ Festivala koncipirani su kroz inovativne istraživačke i edukacijske pristupe. Uz koncertni dio u rujnu koji istražuje mogućnosti orgulja, njihova repertoara i mogućnosti umrežavanja s drugim umjetničkim izričajima, Festival u kolovozu organizira i edukativni dio. Riječ je o besplatnim interdisciplinarnim radionicama za djecu i mlade na kojima djeca istražuju svoju kreativnost kroz glazbu, ples, sliku, film i fotografiju.

Saznajte više
1, 2, 3… 5. ZOF

1, 2, 3… 5. ZOF

Od 7. do 23. rujna 2023. održava se koncertni dio 5. izdanja Zadar Organ Festivala. Na bogatom programu nalazi se niz renomiranih međunarodnih i hrvatskih umjetnika, a izvodit će na nekoliko lokacija u Zadru i u Pagu. Sveobuhvatnim i širokim pristupom festivalskim projektima, novo izdanje festivala teži pronaći svoje mjesto među velikim svjetskim festivalima, podižući umjetnički ugled antičkog grada. Zaviri i saznaj što se sprema ovoga rujna!

Saznajte više
Digitalni kutak

Digitalni kutak

Zadar Organ Festival prepoznaje potencijal digitalnog svijeta u kojem živimo. Gradeći profile na raznim društvenim mrežama, širi svoju publiku izvan lokalnih granica i povezuje umjetnike s cijelim svijetom. Prilagođavajući se digitalnom dobu, koncerti drugog i trećeg festivalskog izdanja dostupni su na YouTube kanalu ZOF-a.

Saznajte više
Orgulje pod vedrim nebom? I to je moguće!

Orgulje pod vedrim nebom? I to je moguće!

Od kolovoza 2021. godine, Zadar Organ Festival ponosi se svojim novim partnerom - nizozemskom orguljskom radionicom MIXTUUR ORGELS. Riječ je o prijenosnim tromanualnim električnim orguljama koje Zadar Organ Festivalu pomažu u misiji rušenja ustaljenih stereotipa vezanih za moćni instrument.

Saznajte više
Nova prijateljstva

Nova prijateljstva

Četvrto izdanje Zadar Organ Festivala ponosi se poticanjem nove međunarodne suradnje između Hrvatske i Grčke. Riječ je o suradnji Zadar Organ Festivala i ANO festivala uokvirenoj projektom s naslovom SONIC (Sustainable Organ Networking and Innovative Cooperation), a sufinancira ga Europska unija u sklopu programa Erasmus+...

Saznajte više