Unikatan projekt

Zadar Organ Festival prvi je orguljaški festival na zadarskom području i jedini festival ovakvog tipa u Hrvatskoj koji orguljaške koncerte spaja s interdisciplinarnim i multimedijalnim performansima. Projekti ZOF-a promoviraju Zadar i suvremene umjetničke tendencije, preispituju tradicionalne okvire u doživljaju orgulja i umjetnosti uopće, ruše stereotipe vezane za orgulje, šire percepciju o izražajnim mogućnostima instrumenta te potiču slobodno i kreativno izražavanje. U svoju slojevitu strukturu integrira povijest Zadra i njegovo disanje kroz stoljeća te podiže vrijednost nedovoljno poznatih zadarskih instrumenata.

Edukativna misija

Projekti Zadar Organ Festivala koncipirani su kroz inovativne istraživačke i edukacijske pristupe. Uz koncertni dio u rujnu koji istražuje mogućnosti orgulja, njihova repertoara i mogućnosti umrežavanja s drugim umjetničkim izričajima, Festival u kolovozu organizira i edukativni dio. Riječ je o besplatnim interdisciplinarnim radionicama za djecu i mlade na kojima djeca istražuju svoju kreativnost kroz glazbu, ples, sliku, film i fotografiju.

Saznajte više

1, 2, 3… 4. ZOF

Od 1. do 21. rujna 2022. održava se koncertni dio 4. izdanja Zadar Organ Festivala. Na bogatom programu nalazi se niz renomiranih međunarodnih i hrvatskih umjetnika, a izvodit će na nekoliko lokacija u Zadru i Zadarskoj županiji. Sveobuhvatnim i širokim pristupom festivalskim projektima, novo izdanje festivala teži pronaći svoje mjesto među velikim svjetskim festivalima, podižući umjetnički ugled antičkog grada. Zaviri i saznaj što se sprema ovoga rujna!

Saznajte više

Digitalni kutak

Zadar Organ Festival prepoznaje potencijal digitalnog svijeta u kojem živimo. Gradeći profile na raznim društvenim mrežama, širi svoju publiku izvan lokalnih granica i povezuje umjetnike s cijelim svijetom. Prilagođavajući se digitalnom dobu, koncerti drugog i trećeg festivalskog izdanja dostupni su na YouTube kanalu ZOF-a.

Saznajte više

Orgulje pod vedrim nebom? I to je moguće!

Od kolovoza 2021. godine, Zadar Organ Festival ponosi se svojim novim partnerom - nizozemskom orguljskom radionicom MIXTUUR ORGELS. Riječ je o prijenosnim tromanualnim električnim orguljama koje Zadar Organ Festivalu pomažu u misiji rušenja ustaljenih stereotipa vezanih za moćni instrument.

Saznajte više

Nova prijateljstva

Četvrto izdanje Zadar Organ Festivala ponosi se poticanjem nove međunarodne suradnje između Hrvatske i Grčke. Riječ je o suradnji Zadar Organ Festivala i ANO festivala uokvirenoj projektom s naslovom SONIC (Sustainable Organ Networking and Innovative Cooperation), a sufinancira ga Europska unija u sklopu programa Erasmus+...

Saznajte više