Daniela PERKOVIĆ
Pijanistica

Daniela Perković (Rijeka, 1993) započela je svoje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, u klasi Sanje Kranželić, a kasnije i u klasi Vladimira Babina. U istoj srednjoj glazbenoj školi je uz klavir završila i teorijski smjer. Magistarsku diplomu iz muzikologije stekla je 2018., a iz klavira 2019. godine u klasi Veljka Glodića na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Kao klaviristica bavi se pedagoškim radom te korepetira pjevače, zborove i instrumentaliste na klaviru i orguljama. Djeluje i kao članica raznih komornih ansambala, a nerijetko snima i dionice klavira za razne glazbene žanrove. Tijekom obrazovanja sudjelovala je na mnogim natjecanjima i osvajala nagrade. Praizvela je nekoliko djela domaćih i inozemnih skladatelja. Nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, te je pohađala seminare uvaženih klavirskih pedagoga (V. Babin, R. Dalibaltayan, J. Gubajdullina, A. Kouyoumdjiana, M. Langer, V. Scherbakov, Lj. Čavić Tomčik, J. Kuzmin, itd.). Tijekom obrazovanja bila je stipendistica Grada Rijeke, a dobitnica je i Rektorove nagrade.

Aktivno sudjeluje u raznim udrugama muzikologa, kao suradnica na stručnim projektima te piše programske knjižice, osvrte i kritike za koncerte i druge glazbene događaje. Autorica je znanstvenih radova vezanih za hrvatsku glazbenu kulturu. Uz grupu studenata radila je na realizaciji notnog izdanja Giacomo Finetti: Salmi a Tre Voci (1618) koje je objavljeno 2017. godine u Padovi. Održavala je javna predavanja (npr. povodom 120. godišnjice rođenja skladatelja Josipa Štolcera Slavenskog uz kolegicu Teu Kulaš), izlagala na stručnim skupovima i simpozijima, uređivala arhivsku građu u nekoliko arhiva te gostovala u radijskim emisijama. Muzikološki diplomski rad pisala je pod mentorstvom Hane Breko Kustura te je diplomirala kao najbolja studenica generacije studija muzikologije 2018. godine.