Jurica Petar PETRAČ
Dirigent

JURICA PETAR PETRAČ (Hrvatska, 1985.) glazbu je studirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je 2009. diplomirao studij glazbene teorije, a 2021. zborsko dirigiranje u razredu T. Fačinija. 

U dobi od 17 godina osniva Mješoviti pjevački zbor Capella miércoles, a od 2008. do 2014. djeluje kao glazbeni voditelj pjevačkog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Capella juris s kojim osvaja nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagreb, Ohrid, Prag, Split, Varšava). Godine 2011. postaje glazbeni voditelj Oratorijskog zbora crkve sv. Marka u Zagrebu – Cantores sancti Marci – s kojim osvaja niz prvih međunarodnih nagrada.

Od 2015., član je vokalnog ansambla Antiphonus. Usavršavao se s raznim vokalnim (M. Gojčeta Silić, B. Falinska, K. Livljanić) i dirigentskim pedagozima (C. Metters, D. Reuss, M. Korovitch, S. Carrington, V. Kranjčević, H. Speck, D. Danzmayer, M. Tarbuk, N. Schweckendick). 

Osnovao je međunarodni vokalni ansambl i radionicu Viatores mundi 2018. godine. 

Profesor je glazbenih teoretskih predmeta u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu, a od 2019. surađuje s klapom Cesarice. 

Godine 2022. izabran je za glazbenog voditelja-dirigenta Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.