Pavao MAŠIĆ
Orguljaš

Pavao Mašić (Šibenik, 1980), dobitnik nagrade Grand Prix Bach i nagrade publike na Bachovom natjecanju orguljaša u Lausannei (2006), razvija uspješnu karijeru koncertnog orguljaša i čembalista. 

Raznovrsni interesi njegovog umjetničkog djelovanja obuhvaćaju repertoar baroka i romantizma koji, u kombinaciji s temeljitim istraživačkim radom, kao i konstantnom potragom za što izražajnijim interpretacijama, rezultiraju upečatljivim, virtuoznim i vrlo cijenjenim nastupima. 

Glazbu je studirao u Zagrebu, Lausannei i Freiburgu, a danas djeluje kao glavni orguljaš crkve sv. Marka na Gornjem gradu i izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kvaliteta njegova umjetničkog djelovanja prepoznata je s više od 25 važnih inozemnih i domaćih nagrada. Snima za HRT i diskografsku kuću Croatia Records. Raznolika diskografija uključuje tri albuma ovjenčana s ukupno 7 Porina. Tako je njegov prvi album pod nazivom 1685. s djelima za čembalo Bacha, Händela i Scarlattija proglašen najboljim albumom klasične glazbe u 2012., dok je albumom 100% BACH, ostvarenom u suradnji s orguljašem Antom Knešaurekom, predstavljen djelić orguljskog opusa J. S. Bacha za čiju su prvu integralnu izvedbu u Hrvatskoj (2010-2012) ta dvojica orguljaša osvojili nagrade Milka Trnina i Nagradu grada Zagreba. Dvostruki album Skladbi za orgulje Anđelka Klobučara također osvaja čak četiri Porina u više kategorija klasične glazbe, a posljednji album kojim Mašić predstavlja Umijeće fuge J. S. Bacha također je naišao na laskave kritike publike i struke. 

Redovito koncertira diljem Rusije, Europe i Izraela (Moskva, Sankt-Peterburg, Perm, Basel, Lausanne, Budimpešta, Bratislava, Beč, Freiburg, Zaragoza, Porto, Jeruzalem, Betlehem, Nazaret, Tel Aviv).

http://www.pavaomasic.com/