Nažalost, registracija je završena.


  • Datum:30.12.2022 08:00 PM
  • Lokacija

Opis

Ujedinjavanje različitih umjetničkih medija kreativna je poetika međunarodnog orguljaškog Zadar Organ Festivala. U skladu s tim, u programu festivala za 2022. godinu koncipirana je ideja o interdisciplinarnom projektu kojim se odaje čast Zvonimiru Brkanu, jednom od najvećih hrvatskih majstora umjetničke fotografije. 

Projekt Hommage à Zvonimir Brkan povezao je fotografiju s glazbom, angažirajući pritom hrvatskog skladatelja Berislava Šipuša. On je za tu priliku, inspiriran radom velikom fotografa, napisao skladbu za orgulje Slike vremena… zvukovi sjećanja. Njezinih trinaest stavaka prenosi atmosferu i doživljaje s trinaest odabranih fotografija Zvonimira Brkana prikazanih na izložbi koju je priredila Zvonimirova unuka, povjesničarka umjetnosti i arheologinja Zrinka Brkan Klarin. 

Skladbu Slike vremena… zvukovi sjećanja Berislava Šipuša praizvest će orguljašica i organizatorica festivala Tea Kulaš na prijenosnim digitalnim orguljama nizozemske tvrtke Mixtuur Orgels u sklopu četvrtog izdanja Zadar Organ Festivala.